Case: Valencia

Hos AC-Stål laver vi mange typer stålkonstruktions-opgaver; også renoveringsopgaver. Her kan du læse om en sag, vi udførte på Vesterbro i 2012. Her var vores primære opgave at fremstille og montere stålsøjler og -bjælker, da de oprindelige støbejernssøjler skulle skiftes ud. Undervejs i arbejdet havde vi især glæde af vores løsningsorienterede tilgang, da der opstod flere udfordringer undervejs. 

Samarbejdet bød på kompetent sparring og dialog om processen, og det førte til et flot resultat, som efter vores mening afspejler, at et af vores nøgleord er kvalitet.

Før
Efter

Herunder kan du læse mere om sagen

Bygherrens byggeleder på sagen sætter lidt flere ord på processen og samarbejdet:

“Valencia er en af Vesterbros ældre bygninger, opført som ølhal efter tysk forbillede i 1861. Bygningen er tegnet af Tivolis arkitekt H.S. Stilling og Kong Frederik den 8. var med til indvielsen af ”Thors Ølhal”, som det dengang hed.

Under navnet Valencia blev stedet fra 1927 Skandinaviens største varieté – et eksklusivt forlystelsessted med underholdning af internationale kunstnere og artister.

Etablissementet har i tidens løb skiftet navn og ejere flere gange. I 1970’erne drev Simon Spies natklub i lokalerne, og under stedets sidste brogede år som natklub, lagde Valencia blandt andet hus til Dansk Melodi Grand Prix i 1981.

Valencia stod tom i mange år og var meget forfalden, da Dreyers Fond købte stedet og i samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter kreerede et domicil og mødecenter til Danske Advokater.

Valencia var på mange måder en udfordrende størrelse. I forhuset gav specielt placering af nye trapper, sammenbygning med nabobygningen og kontorindretning i de tre nederste etager meget store udfordringer med meget kryptiske, afstivende stålkonstruktioner der gav vanskelige procesrækkefølger. Konsekvensen var, at en meget stor del af stålet skulle måles op på stedet.

Inde i hallen skulle de oprindelige støbejernssøjler skiftes ud. Det var simpelthen ikke muligt for ingeniørerne at beregne de gamle søjlers bæreevne eller brandmodstand. Det var også besluttet, at de nye, brandmalede søjler skulle placeres hvor de gamle stod. Det betød 24 midlertidige konstruktioner til aflastning, når de 12 støbejernssøjler skulle skiftes.

Samarbejdet med AC Stål gik godt, uforudsete situationer blev løst i god dialog mellem de involverede, i takt med at projektet skred frem. Naturligvis var der op- og nedture i forløbet, men sådan er det jo ofte i dynamiske forhold.

AC-Stål har viljen til at skabe et godt resultat … og det viste sig, at evnerne var til stede.”

Vil du høre mere? Kontakt os her


Erik Plejdrup
Direktør

Tilbud: tilbud@acstaal.dk
E-mail: ep@acstaal.dk
Telefon: +45 2689 2000