Overfladebehandling

Overfladebehandling af produkter – helt efter jeres ønsker

Vi sørger for overfladebehandling af de fremstillede produkter i stål, rustfri stål og aluminium – helt efter jeres ønsker og krav til overflade og holdbarhed.

AC-Stål er certificeret efter DS/EN 1090-1 EXC1, EXC2 og EXC3. 

Se mere om vores CE-mærkning her » 

Overfladebehandlinger

  • Varmforzinkning/galvanisering i ht DS/EN ISO 1461
  • Vådmaling i ht DS/EN ISO 12944
  • Pulverlakering
  • Brandmaling
  • Rustfrit stål kan slibes, poleres, bejses eller glasblæses
  • Aluminium kan elokseres eller pulverlakeres

Få information om korrosionskategorier her »

Læs mere om varmforzinkning nedenfor:

Varmforzinkning til minimal vedligeholdelse

Varmforzinkning er den mest virksomme form for korrosionsbeskyttelse – og så kræver det et absolut minimum af vedligeholdelse.

Arbejdet med korrosionsbeskyttelse er altid et spørgsmål om tillid

Arbejdet med korrosionsbeskyttelse kræver omhu, tid og øvelse. Desværre er det kun tiden, der kan vise, om arbejdet er udført korrekt. Hos AC-Stål kan du være sikker på, at vi har prøvet det mange gange før, gør os umage og at vi for længst har overstået de værste børnesygdomme.

Hvilke former for stål egner sig til varmforzinkning?

Varmforzinkning er et godt valg til landbrugsmaskiner, staldinventar, beslag, vindmøller, stål til byggeri, facader, altaner, trapper m.v., da zink giver en meget modstandsdygtig belægning. Dertil kommer, at stålkonstruktioner er blevet en af byggestenene i moderne byggerier, hvor krav til kvalitet og levetid er altafgørende.

Hvordan foregår processen med varmforzinkning?

Varmforzinkning er en proces, der foregår ved, at man renser emnet, der skal forzinkes, for fedt, olie, glødeskaller, rust og andre urenheder. Ved varmforzinkning eller varmgalvanisering som det også kaldes, nedsænker man emnet i et kar med 450º C flydende zink. I karret opstår en stærk, kemisk binding mellem stålet og zinken. Denne sikrer holdbarheden og skaber en katodisk beskyttelse af de områder, som ikke er dækket af zink – til forskel fra maling, som kun ligger sig på stålets overflade. Varmforzinkning er en form for galvanisering, der skaber en slidstærk og modstandsdygtig overflade med en utrolig lang levetid, og som ovenikøbet er stort set vedligeholdelsesfri.

Den hårdføre galvanisering tåler både transport og håndtering, fordi zink er et robust materiale. Når emnet er blevet varmforzinket, foretages kvalitetskontroller, der sikrer kunden et optimalt resultat og en lang levetid. AC-Ståls varmforzinkning og zinklagstykkelse lever op til kvalitetskravene i DS/EN ISO 1461.

 

© AC-Stål – ByggeriOverfladebehandling